أهلا وسهلا بك إلى فكك مني Fokak Meny.
  • تسجيل الدخول:

لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين

اللهم اعطنا القوة لندرك أن الخائفين لا يصنعون الحرية ، و الضعفاء لا يخلقون الكرامة ، و المترددين لن تقوى أيديهم المرتعشة على البناء

- الإهدائات >> فراشة الاسلام الي فكك منى : المنتدى وحشنى اوووووووووووووووووووى رغم الفضاء والتصحر ده كوكى الي مصطفى شومان : انت فين يا ابنى انت انا جيييييييييييييت ده لو انت فاكرنى اصلا؟؟؟؟ فراشة الاسلام الي اعضاء منتدى فكك منى : كل سنة وانتوا طيبين وعيد سعيد عليكوا Mannora الي اصحااااااااااااب زمااان : مس يووووووووووووووو فينيام زمان كنا بنذاكر ع فكك ونطبق يوميا يخرب بيت الفيس بقى مجهول الي fokakmeny_down : منتدى ثقيل دم موووو حلووو أستغفر الله العظيم لولا الي كل المنتدى : وحشتونى وحشتونى وحشتونى وكل سنة وانتم طيبين وبخير همسة الي فكك منى : وحشتنى يا منتدايا الغالى , سلامى لكل الناس اللى موجوده وبالأخص صحابى ,فكك منى 2007 و 2008 كان بيتنا وجنتنا. فراشة الاسلام الي كل اعضاء فكك منى : اووووووووووف الدراسة تانى مش هخلص انا شكلى باااااااااااااااى باااااااااااى فكك منى فراشة الاسلام الي كل كل اعضاء منتدى فكك منى : احلفكوا بأيه فوووووووقوا شوية .......حرام عليكم المنتدى عفن من كتر الركنة الشبح الي كل اعضاء فكك منى : لقد عاد شبح المنتدى من اراد منك شئ فليطلبة منى

معلومات الموضوع

طريقة عمل الجبن فى البيت

رابط الموضوع لارساله الى اصدقائك
https://fokakmeny.fokak.us/showthread.php?t=45131

النتائج 1 إلى 3 من 3
  1. #1
    تشع ابداع
    الصورة الرمزية همسة حب

    رقم العضوية : 26260
    تاريخ التسجيل : May 2009
    المشاركات : 2.409
    شكراً : 0
    تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
    العمر : 39
    بيانات الاتصال :
    تابعني :
    الحالة : همسة حب غير متواجد حالياً
    تقييم المستوى : 17
    Array

    طريقة عمل الجبن فى البيت

    الجبن الابيض القديم

    المقادير:-

    6 كيلو لبن

    3 ملاعق كبيرة (ملاعق السرفيس) ملح

    ملعقة ونصف منفحة (ملعقة اكل عادية )

    المنفحه عبارة عن عصارة تستخدم فى عمل الجبن ويمكن شرائها من السوبر ماركت او من معامل تصنيع

    الجبن

    قطعة قماش حفيفة جدا كالشاش الطبى

    مكبس للجبن ان وجد والا فمصفاة ذات ثقوب

    برطمان زجاج اوبلاستك يستوعب الكميه التى تريدين

    وان استعملتى البرطمان البلاستك عليك باستعمال كيس ابيض شفاف بحجم البرطمان

    طريقة العمل :-

    يمكنك وضع اللبن فى الثلاجة لتنزعى منة الدسم قبل العمل

    ولكنى اعملة دون نزع الدسم منه

    ضعى اللبن فى اناء على النار قلبى الملح فى اللبن

    عندما يكون اللبن دافىء كدمع العين اطفئى النار

    ضعى الملعقة والنصف منفحة

    وقلبى المنفحة بملعقة من اليسار الى اليمين واخرجى الملعقة من منتصف الدوامة الناتجة عن التقليب

    غطى اللبن باحكام وضعية فى مكان مغلق فى فرن البوتاجاز مثلا او اتركية وغطية بفوطة مثلا

    عندما يربط اللبن ويصبح قرص

    ضعى القماشة اما فى المكبس او فى المصفاه

    افرغى الجبن فيها وضمى القماشة بربطه بسيطة

    بعد نصف ساعة ساوى الجبن فى القماش وضميها وضعى ثقل فوق الجبن واتركيه من الليل الى الصباح

    الباكر مثلا يعنى عدة ساعات

    قطعى الجبن كما تشائين وضعيه فى الثلاجة فهو يخرج بعض ما فيه من ماء الى ان تنتهى من الكمية التى

    تريدين

    لعمل الشرشة

    تعمل حسب حجم البرطمان المستعمل

    حددى كمية الماء الكافى لملئ البرطمان

    استبدلى نصف كمية الماء بالبن يعنى نصف ماء ونصف لبن

    اغلى الماء بالبن جيدا وعندما يبرد ضعى كمية ملح مناسبة يكون مالح شويه

    ولا تضعى الملح على الخليط اثناء الغليان لانة يجبن اللبن

    رصى الجبن فى البرطمان مع قرون الفلفل الخضر الحريف او العادى

    ضعى الشرشة علية

    اذا استعملتى برطمان بلاستيك رصى الجبن فى الكيس داخل البرطمان

    اغلقى البرطمان بعد وضع قطعة من اكياس الثلاجة على فوهة البرطمان

    جهزى عجينة من الدقيق والماء ولفيها حول غطاء البرطمان ثم ضعى شريط من القماش لاحكام الغلق فوق

    العجين واتركيها فى الهواء حتى تنشف ثم خزنيها فى المكان الذى تشائين

    يمكنك استعمال هذا الجبن بعد 4 إلى 6 أشهر

    ولو اكتر من كدا يكون اجمل

    عند فتح البرطمان للاستعمال ضعى كل محتوياتة فى علب بالثلاجة

    وان اردتى ان تتركية بعد فتحة مدة اطول

    اغلقية بنفس الطريقة السابقة للغلق

    قد تكون طريقة بدائية ولكنى لازلت استعملها

    وان كان لديك طريق اخرى امنة لعدم لترض الجيبن للافات المعروفة استعمليها

    اتمنى ان تعجبكم



  2. #2
    عضو شرفي
    الصورة الرمزية حكايه

    رقم العضوية : 4
    تاريخ التسجيل : Jan 1970
    المشاركات : 11.635
    شكراً : 0
    تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
    الجنس : male
    العمر : 41
    بيانات الاتصال :
    تابعني :
    الحالة : حكايه غير متواجد حالياً
    تقييم المستوى : 66
    Array

    افتراضي

    توبيك فى وقته قبل رمضان شهر الجبن والذبادى
    شكرا هممممممسه

  3. #3
    عضو شرفي
    الصورة الرمزية ابرام

    رقم العضوية : 6197
    تاريخ التسجيل : Nov 2009
    المشاركات : 1.268
    شكراً : 0
    تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
    الجنس : ذكر
    بيانات الاتصال :
    تابعني :
    الحالة : ابرام غير متواجد حالياً
    تقييم المستوى : 16
    Array

    افتراضي

    انتي شكلك شطرة اووووووووووووي انتي من الشرقية ؟


 

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

     

الأعضاء الذين قرأوا هذا الموضوع : 0

الإجراءات : (من قرأ ؟)

لم يشاهد الموضوع أي عضو حتى الأن.

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

ضوابط المشاركة

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  


Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.